LinkedIn

Avicenna Health Hack 2023

Sustainable Health care:
Built to last? Working together on resilience in healthcare

Sign up!

Dit jaar wordt voor de zesde keer de Avicenna Health Hack georganiseerd in Nederland! Vanwege de successen van de afgelopen jaren heeft de Avicenna Health Hack commissie de handen weer ineengeslagen om u te verzekeren van een eersteklas evenement. Tijdens de hackathon ontwerpen en creëren deelnemers uit verschillende expertisegebieden innovatieve oplossingen voor zorg gerelateerde uitdagingen. Door de expertise van studenten, patiënten en gezondheidsprofessionals te combineren, zal deze hackathon een springplank zijn voor zorginnovatie.

De hackathon van dit jaar vindt plaats op 29 april 2023. Aansluitend zal er een netwerkborrel plaatsvinden, waar de deelnemers op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met onze partners. Tickets zijn nu beschikbaar!

HACKATHON – Een hackathon is een interdisciplinair evenement waar deelnemers vanuit verschillende expertisegebieden in teams samenwerken om onder deskundige begeleiding op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor zorg gerelateerde uitdagingen. Tijdens de hackathon proberen deelnemers de beste ideeën voor daadwerkelijke producten of prototypes te ontwikkelen om zo een groot verschil te maken voor zowel patiënten als zorgprofessionals over de hele wereld. Het evenement biedt ook de mogelijkheid om uitgebreid te netwerken: interdisciplinaire verbindingen kunnen tot verrassende samenwerkingen leiden.

DUURZAAMHEID – Duurzaamheid kan worden gedefinieerd als voorzien in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Het concept van duurzaamheid bestaat uit drie pijlers: economisch, ecologisch en sociaal, ook wel informeel bekend als profit, planet en people. Bedrijven gaan steeds vaker publieke toezeggingen doen voor duurzaamheid doormiddel van verminderen van afval, het investeren in hernieuwbare energie en het ondersteunen van organisaties die werken aan een duurzame toekomst.

THEMA – Het thema van dit jaar, veerkracht in de zorg, zal zich richten op zowel financiële duurzaamheid als welzijn in de zorgsector. Het huidige zorgstelsel staat voor verschillende uitdagingen, waaronder stijgende zorgkosten, toenemende druk op zorgstelsels en tekorten aan zorgaanbieders. Door deze uitdagingen moet het huidige zorgsysteem worden aangepast om toekomstbestendig te worden. Maar hoe kan dit worden verkregen, wat moet worden gedaan, door wie en wie is verantwoordelijk? De complexiteit van deze uitdagingen vraagt om trans disciplinaire samenwerking. Dit brede thema, en de verschillende cases en uitdagingen die het omvat, vraagt dan ook van jou en jouw inbreng als deelnemer om deze vraagstukken te hacken om tot passende duurzame oplossingen te komen.

DEELNEMERS – Elke zorgfanaat is welkom om deel te nemen aan de hackathon, of je nu (gezondheid)professional, (master)student, beleidsmaker, ondernemer, adviseur, patiënt of ontwerper bent!

PRIJZEN VAN VORIG JAAR – Aan het einde van het evenement reikt de jury prijzen uit aan de beste teams. Deze teams krijgen de kans om onder begeleiding van experts hun prototype verder te ontwikkelen en hun product op de markt te brengen.
Prijzen van vorig jaar:
– 1e prijs: Consultancy door House of innovation t.w.v. €1500.
– 2e prijs: Workshop innovatieontwikkeling door adviesbureau Berenschot
– 3e prijs: Deelname aan SHC-Traject: professionele coaching en exclusieve trainingen om jouw innovatie door de Sustainable Healthcare Challenge verder te ontwikkelen.
Daarnaast kregen alle 3 de prijswinnaars de mogelijkheid om direct deel te nemen als één van de 30 deelnemers aan NLC’s groene Healthtech challenge, door te slagen voor de eerste selectieronde!

PARTNERS & VOLUNTEERS – We zijn altijd op zoek naar partners en individuen die willen helpen met het organiseren van dit evenement. Geïnteresseerd? Gelieve ons te contacteren!

We hopen jullie te zien op 29 april!

Experts

Diederik Gommers
Spreker sessie
Professor Intensive Care - Erasmus MC
Michel van Genderen
Spreker sessie
Intensice Care - Erasmus MC
Evelien van Leeuwen
Spreker sessie
Management consultent - Bisnez
Ton de Boer
Judge
Professor Pharmacotherapy & President - CBG

Programma en partners

zaterdag 29 april
09:00 Opening en welkomstwoord
09:15 Inspirerende spreeksessie
Door Diederik Gommers en Michel van Genderen van de Erasmus MC
10:00 Inspirerende spreeksessie
door Evelien van Leeuwen van Bisnez
10:15 Workshops
10:45 Pauze
11:00 HACK IT!
12:30 Lunch pauze
13:00 HACK IT!
15:30 Pitch presentaties
17:00 Prijsuitreiking
17:30 Netwerkborrel
19:00 Einde

Gold partners

Silver partners

Bronze partners

Avicenna

Wij zijn acht ambitieuze studenten van verschillende universiteiten die bij elkaar gekomen zijn om bij te dragen aan de verbetering van de gezondheidszorg. Tijdens onze studie realiseerden we ons dat er binnen de medische wereld complexe problemen zijn die verschillende perspectieven nodig hebben om tot een oplossing te komen. Tijdens de hackathon willen we bruggen slaan tussen beide groepen om tot innovaties te komen waar patiënten baat bij hebben. We hopen dat de hackathon onze deelnemers in staat stelt om nieuwe verbindingen en langdurige samenwerkingen te smeden.

We hopen jullie te zien tijdens onze hackathon!

Board members:

Bovenste rij van links naar rechts,
Guusje Hulsman, Utrecht University, Pharmacy & Law, (Acquisition)
Michelle Hilbrands, Utrecht University, Medicine (Secretery)
Annelieke Schoen, Utrecht University, Medicine (Acquisition)
Roos van der Kamp, VU Amsterdam, Health Sciences (Promotion)

Onderste rij van links naar rechts,
Julie Toutenhoofd, VU Amsterdam, Science, Business & Innovation (Acquisition)
Helen Ligteringen, Utrecht University, Pharmacy (Chair)
Nikki Wiggers, Utrecht University, Pharmacy (Treasurer)
Alieke Bos, Utrecht University, Pharmacy (Location and Logistics)

Support

Our Mission? Hack healthcare. Break it down, build it up, make it better.

With this vision, MIT Hacking Medicine – established within the prestigious Massachusetts Institute of Technology in Boston – has organised numerous healthcare hackathons worldwide. This non-profit organisation unites innovative data, ideas and techniques within a hackathon to create a pressure cooker environment for healthcare innovation. In the past, this has resulted in successful ideas, like an app that guides a doctor in the process of making an ultrasound to optimize the position of the transducer. By organizing a hackathon with over 500 participants, the members of MIT Hacking Medicine are perfect candidates to guide our participants through the process of innovation.

Registration